Sokat gondolkoztam, miről írhatnék az elmúlt félévben készült ABC színező 3. részének bemutatásaként, egy olyan időszakban, amikor a távolságtartás, a vírustól való félelem „természetes” velejárója mindennapi életünknek. Dilemmámat végül egy teljesen hétköznapi élményem oldotta meg.

Munkába menet egy kedves arcú iskolás kislány állt velem szemben, őzike szemei a reggeli sötétségbe révedtek. Eltűnődtem, vajon hogyan éli meg ezeket a rideg hétköznapokat…vajon mit lát abból a világból, amelyben többnyire „kütyük” képernyőin keresztül szemléljük a világot. Céltalanul rábökünk egy-egy ikonra, tartva attól, nehogy „lemaradjunk” a hírek és információk végeláthatalan soráról.  Nemcsak ránk felnőttekre, hanem a gyerekekre is nagy nyomás nehezedik a tudásalapú társadalomban, számukra egyre nehezebb megérteni és megtapasztalni a világot, megszerezni a tudást. A gyerekek érdeklődéséhez közelálló meséken keresztül viszont megkönnyíthetjük számukra a tanulást.

Az ABC színező 3. része a sorozat második részének folytatásaként kedvenc virággrafikáim  mellett olyan kedves és inspiráló állatfigurákkal( láma, oroszlánkölyök) illusztrált színezőlapokból áll, amelyek szereplőivel a gyerekek érdeklődéséhez közelálló mesékben is találkozhatunk. A gyerekek így a hozzájuk legközelebb álló formában, játékosan sajátíthatják el és gyakorolhatják az ABC betűit.

Az utolsó képen látható  lámás színezőlap letölthető, fekete-fehér A4 méretű, színezhető pdf formátumban, a LETÖLTÉS feliratra kattintva:

A 6 db A/4 méretű, magas minőségű .pdf fomátumú oldalt tartalmazó színező megvásárolható a Meska boltomban, kattints ide: https://www.meska.hu/p4422859-abc-szinezo-3-resz-lpig

 

Send this to a friend